Francoise English Nederlands

Gezondheidscoach

Gezondheidscoach / Werkwijze

De termen Natuurgeneeskundig therapeut en Gezondheidscoach gebruik ik door elkaar. Hieruit spreekt het preventieve karakter van de naturopathe / natuurgeneeskundig therapeut in mijn visie, en dus als gezondheidscoach.

Het eerste gesprek betreft een anamnese gesprek. Vervolgens vinden, zo gewenst, de vervolggesprekken plaats waarin -zo nodig- de drainagekuur en revitalisatiekuur passen. Vervolgens de evaluatie en het opstellen van een toekomstplan.
Soms is tussentijds contact nodig, begeleiding vindt dan plaats via telefoon, email of skype.

De naturopathie gaat uit van drie fases/kuren:
In fase 1 wordt gestart met het afstemmen van lichaam en geest, dwz voorbereiding op de daadwerkelijke reiniging / benadering in kuur 2. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide anamnese en mogelijk een iriscopie.
Tijdens dit eerste gesprek wordt een persoonlijk plan opgesteld.
De eerste resultaten kunnen zijn: een licht verlies van lichaamsgewicht, verbetering psychologische situatie, toename van de vitale energie, motivatie voor volgende fase.
In het 2e gesprek worden afspraken gemaakt hoe het traject verder in te vullen (2e fase). Nu wordt gebruik gemaakt van een of meerdere naturopatische technieken. In deze fase vindt de daadwerkelijke reiniging plaats. De eerste fase is erg belangrijk ter voorbereiding om deze 2e fase goed in te kunnen zetten.
De 3e fase staat in het teken van revitaliseren en harmoniseren.
Revitaliseren onder andere door middel van het nemen van supplementen en misschien wijzigingen in de lifestyle.
En harmoniseren door de bereikte situatie te verankeren.
Daarna kan een evaluatie / voortgangsgesprek gehouden worden.

De 10 naturopathische technieken zijn psychologie en psycho-morfologie – voeding – fytologie & gemmotherapie – aromatologie (essentiële oliën en toepassing) – kinesiologie (motoriek en beweging, ergonomie) – hydrologie – massages, reflexologie & energetische behandelingen – ‘pneumologie’ / ademhaling – actinologie (licht en kleurentherapie).


Tarief
Eerste / anamnese gesprek : € 55
Vervolggesprekken               : € 25