Francoise English Nederlands

Diafragma

Geblokkeerd diafragma – Solar plexus – knoop in de buik

Bij stress, angst, angstgevoelens met een gevoel van beklemming en spasme van de ribbenkast of het strottenhoofd.
Bevrijding van ademhaling en stem
Sportprestaties.

Zoek je (vernieuwde) ademhaling en je stem
Het is een goed idee om mensen die gestrest zijn of een psychologische schok hebben opgelopen, evenals degenen die een gevoel van verstikking of moeite hebben met ademhalen (door een krampachtig middenrif),  het gevoel van een knoop in de keel te hebben terwijl de medische onderzoeken niets tonen, of om de buikademhaling te oefenen. Maar hoe kunnen ze het doen met een volledig strakke of met een knoop in de buik?

Sport en sportprestaties verbeteren
Het verhogen van de sportperformance is mogelijk bij een vrije ademhaling. Deze ademhaling is alleen mogelijk met een volledig vrij diafragma in al zijn amplitude en bewegingen. Ontgrendeling van het diafragma stelt de atleet in staat betere sportprestaties te behalen door het hebben van een verbeterde ademhaling.

Het diafragma is een spier die als een soort koepel boven de organen van de buik ligt, het middenrif scheidt de buik – en borstholte. Het diafragma speelt een dominante rol bij de ademhaling.

Een geblokkeerd (of spasmisch) diafragma veroorzaakt meestal een slechte ademhaling, de zgn. “omgekeerde ademhaling” (strikt thoracaal of claviculair). Ademen gebeurt dan voornamelijk via de bovenste borst (scapulair). Een dergelijke ademhaling is vaak een flagrant teken van een staat van stress. Het is de bron van veel problemen en ongemakken zoals:

  • Beperking van de ademhalingsamplitude
  • Een pijnlijke plexus en een gevoel van verdrukking van de ademhaling, vaak gepaard gaand met angst.
  • Een indruk van maagpijn (knoop in de buik)
  • Een gevoel van brok (knoop) in de keel
  • Spiercontracturen in de rug en pijn in de diafragma, of geblokkeerde rug.
  • Verergerde emoties
  • Spraakaandoeningen (kortademigheid waarvan de oorsprong alleen luchtwegen is)
  • Chronische vermoeidheid
  • Slaapstoornis (moeilijk in slaap vallen)
  • Nachtelijke ontwaken met een gevoel van ongemak (angst bijvoorbeeld) of krampen.

De methode
Deze unieke ademhalingstechniek, ontwikkeld door Bernard Tisné, 30 jaar osteopaat, bestaat uit het handmatig veroorzaken van trillingsgolven, afgestemd op het ademhalingsritme van de cliënt. De impulsen worden gegeven tussen de in- en uitademing op het diafragma, de pericardium en de buik en zo wordt een ​​regenererende ademhalingsbeweging gecreëerd en worden de ademhaling en de buik gedeblokkeerd.

De vibrerende golven veroorzaken indirect een compressie en decompressie van de borst door een soort ‘hartmassage’ uit te voeren. De bloedpompfunctie van het hart wordt vergroot, en het bloed wordt door de aorta naar de vitale organen gestoten, zo wordt de regeneratie van het lichaam (en herstel alle functies) gestimuleerd.

Kortom deze methode van ademhalingsbeweging herstelt de natuurlijke abdominale en thoracale ademhalingsbeweging van het diafragma.

 

Bernard Tisné:
https://www.mouvement-respiratoire.com