Francoise English Nederlands

Massage & kanker

Massage (streelzachte bewegingen en zorgzame aandacht ) geeft geen genezing maar kan een ondersteuning zijn tijdens ziekte en herstelproces. Uit recente onderzoeken (Amerikaanse)  is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid en depressie, mentale klachten zoals eenzaamheid en angsten kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest.

De zorgmassage is een evidence-based theraptie: een wetenschappelijke studie verricht naar het effect van massages bij kankerpatiënten. Conclusie: massage is zeer effectief als methode om angst, pijnklachten, vermoeidheid, depressie en misselijkheid te helpen verminderen.

De massage kan in elke fase:

Tijdens de behandel fasebv wanneer u bezig bent met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.

Na de behandelfase,  in het controle traject. Deze periode kan spanning en onzekerheid geven. Mogelijk hebt u nog klachten van de behandeling, zoals een slechte conditie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, opvliegers, geen of weinig energie hebben. De massage kan herstel ondersteunen en helpen de regie over uw lichaam en leven weer te gaan voelen en ermee contact maken.

De fase wanneer je niet meer beter wordt, de palliatieve fase, kenmerkt zich door vragen en onzekerheid. Hoelang en hoe zal deze laatste tijd eruit zien. Hoe houd ik me staande na zo’n moeilijk bericht. Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden.

De massage zelf: de eerste keer zal een korte intake plaatsvinden (zo mogelijk vooraf een intakeformulier in te vullen). De massage wordt aangepast aan de fase, behandeling, uw conditie en uw vraag op dat moment.
De massage vind in overleg in de praktijk of bij u thuis en zal gemiddeld 60 minuten duren.
Kosten:  1 uur: 55 €
Reiskostenvergoeding : 0.30€ per km bij meer dan 25 km rondom Esparron 31420