Francoise English Nederlands

Technieken

  • VOEDING EN ORTHOMOLECULAIRE VOEDING / NUTRITHERAPIE

pexels-photo-medium (2)Dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van ziekten is algemeen bekend. Veel mensen gaan echter niet bewust met hun voeding om en krijgen vaak te weinig gezonde of verkeerde voedingstoffen binnen wat tot lichamelijke klachten of overgewicht kan leiden. Daarnaast kan wat gezond is voor de één een allergische reactie betekenen en bij de ander niet. Voeding is dus heel persoonlijk. Vaak zijn we ons dit niet bewust en denken we bij bepaalde klachten niet direct aan voeding. Voorbeelden hiervan zijn hoofd- en/of spierpijn, vermoeidheid of huiduitslag.

Bepaalde voedingsstoffen zijn essentieel, wat wil zeggen dat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en dus door voeding moeten worden opgenomen. Denk aan bepaalde eiwitten (essentiële aminozuren), vetten (omega 3), koolhydraten (voor de energie), vitamines (oa vitamine C), mineralen en water.

In ons huidige eetpatroon gebruiken we over het algemeen teveel koolhydraten en in verhouding te weinig goede eiwitten, goede vetten, vezels en de dagelijkse benodigde vitaminen en mineralen. We nemen over het algemeen meer ongezonde vetten en koolhydraten in dan we gebruiken. Daarnaast bewegen veel mensen te weinig. Het gevolg daarvan is b.v. overgewicht, vetophopingen of chronische ziektebeelden.

Er zitten te weinig macro- en micro nutriënten in onze voeding die we nodig hebben om in onze hedendaagse, stressvolle maatschappij ons lichaam goed te kunnen laten functioneren (in onze bouwgrond is amper nog zink of selenium aanwezig).

 

  • BACHBLOESEM REMEDIES

pexels-photo-medium (1)Bach bloesemremedies zijn ontdekt door de Engelse arts Dr. Edward Bach. De druppels bevatten de energie van bloeiende planten en bomen. Ze helpen geestelijke negativiteit om te keren en emoties in evenwicht te brengen. In de anamnese kunnen emoties en gebeurtenissen naar voren komen die goed door Bach bloesemremedies te beïnvloeden zijn. Het zijn 38 tincturen op basis van bloemen en planten voor de verschillende gemoedstoestanden van de mens.

De Bachbloesemtherapie is een heel zachte therapie, zonder bijwerkingen. De therapie is voor iedere leeftijd en iedereen geschikt.

 

 

  • GEMMOTHERAPIE & FYTOTHERAPIE

Fytotherapie houdt zich bezig met de toepassing van planten en kruiden bij de behandeling van de (zieke) mens. Sinds het bestaan van de mensheid worden kruiden toegepast bij ziekte en ongemak. En zijn zeer geschikt voor het in balans brengen.pexels-photo-medium

De kruiden werken over het algemeen langzamer dan reguliere geneesmiddelen, omdat ze minder geconcentreerd zijn. Dat geldt vooral bij langdurige klachten. Zodra de kruiden echter het natuurlijk genezende vermogen van het lichaam beginnen te versterken, gaat men zich vaak beter voelen.

Fytotherapie is een zachte therapievorm. Kruiden worden op allerlei manieren toegepast, de meest gebruikte toepassingen zijn in de vorm van thee of tinctuur of capsules, en voor uitwendig gebruik in olie of crème.

Bij gemmotherapie worden vooral knoppen en andere snel groeiende plantendelen als jonge scheuten en haarwortels van bomen en struiken gebruikt, bij allerlei aandoeningen. Deze verse knoppen worden met alcohol en glycerine gemacereerd. Dit geeft een geconcentreerde kruidentinctuur. Werkt goed bij onder andere de aanpak van chronische ziekten!

 

  • MASSAGE / DETOX / TACHYON
    zie tabblad