Francoise English Nederlands

Mijn visie

De kunst van het LevenMariette1

De kunst van het leven (l’art de vivre) is het leven bewust leven én beleven. Door bewuste en preventieve keuzes te maken die lichamelijke klachten voorkomen of verminderen, kunt u een basis voor een gezond en gelukkig leven creëren.     

 

Lifestyle / mode de vie

Een uitgebalanceerde lifestyle zorgt voor een gelukkig leven en is de basis voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.” Met dat laatste bedoel ik een gezonde, heldere en gelukkige (uit)straling. U staat positief in het leven, u heeft een stralende huid, het juiste lichaamsgewicht wat bij U past, en u zit goed in uw vel. U kunt zelf richting aan een bewust en gezond leven geven door:

 • leven met én in de natuur: de natuur biedt ons alles wat nodig is om een goed leven te hebben (denk aan de elementen als frisse buitenlucht, zon, water, en alles wat de aarde ons biedt)
 • uw immuniteitssysteem te versterken door volwaardige voeding, voldoende lichaamsbeweging, voorkomen van negatieve stress en dus een goede balans op mentaal en fysiek vlak
 • voedingstekorten te voorkomen door volwaardige voeding te eten. Biologische producten zijn nog het meest zuiver. Bereid de maaltijden zo puur mogelijk (stomen), geen kant en klaar (industriële) producten. Weet wat je eet!
 • een balans hebben in inspanning en ontspanning door bijvoorbeeld regelmatig sporten en doen waar u gelukkig van wordt!
 • zelf de regie in handen nemen en bewuste en preventieve keuzes te maken die bij u als persoon én bij uw lichaam passen.


Voeding

“Je bent wat je eet” Alles wat u eet, heeft invloed op uw gezondheid en op uw welzijn. Door bewust met voedsel om te gaan, creëert u uw leven. Deze innerlijke kracht vormt en versterkt uw persoonlijkheid. Luister naar uw intuïtie, blijf dicht bij uzelf, U weet wat goed voor u is. En dàt gevoel brengt geluk. U kunt bewust met uw voeding omgaan door:

 • dat wat u eet te beleven: weet wat u eet (de voedingswaarde) en proef bewust
 • biologisch te eten: eerlijke voedingsmiddelen die zo zuiver mogelijk zijn, rijk aan mineralen en vitaminen, niet bespoten, geen chemische toevoegingen en behandelingen etc..… En natuurlijk de juiste benodigde voedingsstoffen als eiwitten, vetten en koolhydraten in de juiste verhoudingen
 • uw dagelijkse voeding met supplementen, mocht dat nodig zijn, aan te vullen. Deze supplementen vullen zo tekorten aan die zich in onze huidige maatschappij voordoen. Met als doel de lichaamsfuncties te optimaliseren en zo een goede weerstand/ immuniteit op te bouwen, ter voorkoming van allerlei (welvaart)ziektes
 • luisteren naar je lichaam. Opname van de juiste hoeveelheid calorieën, afgestemd aan uw behoeftes en lichaamsbeweging.


Positive MindMariette2

“Met een open houding ervaart u de lessen die het leven biedt” Uw gedachten bepalen voor een groot deel uw dagelijks handelen. Het heeft invloed op de inrichting van uw leven, op uw levensstijl.
U kunt veel bereiken door:

 • Positieve gedachten. Uw gedachten bepalen een groot deel van uw gevoel en zijn de basis voor de keuzes die u maakt. Het start met bewustwording. Soms net even anders denken en uw gedrag vanuit een ander (positief) perspectief bekijken, dat kan heel goed werken. Dit zal u terugzien in een goede gezondheid.
 • Genieten, openheid, en het gevoel van compleet zijn, dat kan zowel fysiek als psychisch positief uitwerken. Als u uw emoties en gevoel (h)erkent, dan kunt u zélf de manager van uw gezondheid worden: u creëert uw eigen leven. Ik ondersteun u graag bij het ontwikkelen van deze open en positieve manier van denken tijdens het coaching traject.